Loyal FOLLOWERS not FLOWERS!

Saturday, June 30, 2012

Exam =.=

Assalamualaikum..!

well-well-well, sedang org lain bz mentelaah.. aku baru nk rse AURA exam.. padahal da 2 paper lepas..

QMT425
FIN533

today: PERSONAL DEVELOPMENT


baru buat

hasil rumusan satu buku


"dont study hard, lets study smart guys!"


Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Friday, June 29, 2012

What For Dinner ??


Assalamualaikum.. !!

Malam ni kitorang makan besar!! Hahaha..Takde la besar sgt.. Tapi still count as BESAR sbb roomate belanje SATAY kan =)

she went to BOTA and buy some for us to eat..
(padahal memang study kat bota, bajet mcm jauh je kan)

This satay called "SATAY BOTA"
mana nak cari?? Klau korang otw ke LUMUT, belah kiri korg akan nmpk kedai jual satay ni..
only open on
 THURSDAY - SUNDAY

aku sendiri xtaw weh..tapi bile roomate aku cite, aku rse penah lalu, berasap2, rmai giler org..
cume aku taktaw, itu rupenya tempatnya..hahaha..

tapi memang la, mse aku lalu dulu pon, Q sgt panjang..(time tu mmg aku tataw ape yg dia jual)
da la Q panjang, dgn asap kepol2..haishhh
hari ni baru aku taw, SATAY rupenya =)

from bottom of myheart, memang PUAS HATI sgt satay sini..
so, x heran la, kalau org sanggup beratur panjang..

price dye pon ok.. in range 35sen - 45 sen la (kalau aku x silap dengar la)




Let's roll the pictures!!

nyummy!! Satay ayam and satay perut!!

utk 4 org makan

3 cucuk terakhir..

last2, aku along and hanan jugak hbeskan :)

3 cucuk last tu, kitorang gelak2 sebab assign spe kne hbeskan..
since along da makan - dye ade excuse
since aku makan pling byak - aku pon ade excuse
kak Shu da lari dulu
so, mangsa nya Hanan la =)

ade plak sesi gelak pecah prot dgn dorg..


Aku: Hanan, dlu ustazah kan pernah ckap, tak baik mmbazir, tu amalan syaitan..
Along: A'ah hanan.. tak elok mmbazir, nnti kawan dgn syaitan
Hanan: Hanan da kenyang ni..Eny tak mkn nasi kan lg? Eny hbeskan na??
Aku: Tapi, mak Eny kata berhenti mkan sebelum kenyang.. Eny da kenyang, cmne??

(yg mana satu nak ikot ni??)

Along: Tak dengar ckp mak, nnti derhaka..
Hanan: Tapi ustazah kan arif..
Aku: (tataw nak ckp ape, hanya mmpu gelak dgn gelagat dorg)


maka cucuk last dihabiskan by HANAN =)



"even makanan atau rezeki tu sikit, tapi bile berkongsi, terasa banyak and terasa lagi nikmat.. sharing is caring, caring is loving.."




Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Thursday, June 28, 2012

Suker - Sukie





im sorry but i love you

im sorry if i miss you

even if i cant have you

you know i'll always be there for you



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Wednesday, June 27, 2012

Hal ROOMATE

Assalamualaikum..

good news!!

number maxis saya sudah dijumpai.. so bole la hubungi at num mxs aku ye 
n_n

blacberry + galaxy ace = mine
So now, da on both number...
kaya kan aku pkai galaxy sekarang??? hahahaha

ni gara2 roomate punya phone gelong, phone cikai aku kne rembat =.="
so x pasal aku pkai dye punya phone, thanks Hanan :D



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

1 Down!!

Assalamualaikum..!!

hey guys, meet again and again..!!

hari ni my first paper

QMT 425 !!

done!!

bole pangkah!!

QMT 425


1 down, 5 more to go !!!

FIN

PERSONAL DEVELOPMENT

E- COMMERCE

PRODUCT MGT

CONSUMER BEHAVIOUR

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Tuesday, June 26, 2012

New BOTTLE fer me !

Assalamualaikum ! (ade tanda seru mean aku excited)

semalam, pergi bersiar2 ke JJ rawang.. so masuk la DAISO..
aku nampak bottle bottle and more bottle..

sebab sume nya pon comel2.. so i grab 1!!


TARA!!

nak beli adidas punya bottle x dapat =.="



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

hey, i'm a GIRL !!

Assalamualaikum. . .

hari ni punya cite mmg lawak!!


mama: eny, ko g kemas rak kasut at lua tu, da penuh sangat..
eny: ok, bereh!!

( berlalu pergi ke rak kasut... )


sampai je at rak kasut, ku buka lalu, pening kepala tengok.. FULLHOUSE!!
da geledah, dah susun.. baru aku sedar, kasut aku yg bnyak... (my snicker la off course)
and suddenly !!!

i found. . .  these!!

wedges rm20

penah pkai SEKALI JER !

WEDGES??! What??! 
Abad bile aku bli ni?? hahaha.. beli tp tak pkai.. membazir btol..

whoeva with size 4, plss contact me if interested to have this wedges
dari aku simpan buat pekasam, baik aku bg at org, as s GIFT =)



sandal rm20

selalu gak pkai tapi jarang..


Nampak tak??

im a GIRL! im a GIRL!!

tapi to be truth, mmg snicker lg berlambak.. da msuk plstik pon, nk buang sbb byk sgt lobang and koyak rabak.. bile msuk u, sandal lg sonang.. 
SARUNG n GO !


but, mostly, my shoes.. bukan beli sendiri..org belikan..
aku x reti la mende2 cmni.. aku ni FLAT orgnya..
klau msuk vinci ke nose ke, aku akn go to flat sandal...


p/s: biarlah x reti bergaya.. janji reti jage maruah dan diri..



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Monday, June 25, 2012

#123 I'm PELIKS

Assalamualaikum, meet again!

other thing bout me, 

aku suka makan telur.. but not the TELUR KUNING..

but, :)

half boiled egg
aku makan ok yg ni.. favorite!!! dgn telur kuning skali aku telan msuk perut!



telur mata

this one, I DONT EAT THEM !!! tak suke!!



telur rebus

ni FAVORITE aku gk.. selalu klau ade knduri org khwen, aku rembat mama dgn nenek punya.. :)
no sharing okeyh!!


scrambled egg

had ni pon fav jugak.. :)


so jgn terkejut la, kalau ade sesetengah telur kuning aku reject!

im not choosy tp mmg taktaw la npe dgn diri aku ni.. 



p/s: that mkes me an unique person :)



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

#122 I'm PELIKS

As salam..

well, the more u get to noe me, the more u'll find how pelik i am..

alah,, lantak la org nk kata ape, as long im happy wif mysef kn..


aku ni memang suke merayap and jalan2...

tapi


aku tak bole tahan dgn crowded!



nanti aku PITAM (x_x)





Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

#004 I'm PELIKS

Assalamualaikum...




korg nmpk?? ni la kegilaan ramai.. now tgh musim plak.. at uma ni berlambak..
both petis ais pon da penuh.. dapur da berbau duriam..

aku letak air strobery pon da bertukar jd air flavor durian..

i DONT LIKE durian.....
 but,



i loves TEMPOYAK!!


kalau dapat sambal colek tempoyak + kacang botor rebus.. nyummy!!


and semakin aku membesar, i found, im not the only one like this.. ade ramai lg yg mcm aku.. so i found my GENG!!

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Extra Energy :)

Assalamualaikum :)

sedang org lain at U tgh pulun QMT, aku at uma.. pulun tu x la.. skimming and scanning..

aku: (holding the books) npe kulit buku ni merah ea??
aku: (open the first page) ade doa belajar :)
aku: (open table content) laa, cikit je ni..
aku: (tengok first chapter)    (O.o)????

takot bab TRANSPORTATION.. grrrrrrrr

but,

untutk menambAh tenaga, i got chocs!!


all are my favorite :)
hbes buku comot dgn coklat :-P

Rse mcm di support sgt2.. da la bg coklat, mmg aku hyper la jwbnya..
but eventhou i loves all these chocs, i also share with my new bestfren, MAMA and my only little brother, BOBOY..


when we share, we feels the love, and it mkes me happier :)


p/s: good friend and good friendship last forever :)




Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Akhirnya :)

Assalamualaikum :)

woahhhhhhh.. lme gile rsenya x update kn?? ade byk cerita sebenarnya..
especially bout our taletime tp tunggu gambar2.. as soon i get all the pictures, will update!!

now, currently we r in our study week, final start 27th June..
aku ni memang brutal n sempoi, must go home.. nth la..  xleh la nk bertapa at uitm tu..
i need fresh air, calm, and peace (bajet ko pandai sgt la eny?)

27th June - QMT         29th June - FIN        30th June - PD

8th July - E-Commerce         11th July - Product

14th July - Consumer Behaviour

itu la jadual exam so far :)

this semester i got no breaks sbb aku buat intersesi at Shah Alam, wish me all the best PEOPLE!!


tgh aku dok stress stdy at uma, kpala pun da gadang (besar) , akhirnya aku pergi mereleaskan tekanan ni ha... where?? IKEA!! lepas geram mkan meatballs!!

amekkaw!!

memang aku lepas gian sungguh la kan.. 

aku punya 20, org depan aku 10... haha (berlagak and tamak )


p/s: tenkiu for releasing my tension by bringing me here :)

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Wednesday, June 20, 2012

Swedish Meatball!!


Assalamualaikum..
sorry, aku xde keje.. da la puasa, then tangan ni gatal gi google bnda alah ni..
IKEA is far far away frm me rite now =.="

counting the days!!

#Siap Kau, Nanti Aku Makan Puas2

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Tuesday, June 19, 2012

Awesome food!!


Tako tako tako, hmm, sedapnya :)

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Crazyness #1



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Tuesday, June 12, 2012

Chalk Art in 3D




Assalamualaikum..
Gambar hanya hiasan semata-mata..

Well, 
aku ni nama je dak bisnes, ex-prelaw, ex-pure science student

tapi..

meminati art teramat sgt..


and this kinda art, makes my mouth open!!
juz wana share some with u  guys, hope enjoys <3






All this are drawn by using chalk..
amazing isn't it??



p/s: art can express u :)

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Sunday, June 10, 2012

epic-trial-error

video video

video


Assalamuaalaikum :)

Aku memang peliks sikit.. ni bkn first trial tp first vdeo yg diupload.. haha..

slalu nyanyi dlm blik air, now nyanyi depan laptop plk..

(berharap hujan, tp lg panas ade la)


harap u guys enjoy..


am really dedicated this song to mybeloved frens especially, Ella, Aufa, Sal,  Arwah Fikq and others too..

"Good friend are like stars, even u cant see them, but u now they always there.." 





p/s: tenkiu for always be there when i need u guys most!!


Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Thursday, June 7, 2012

First Timer


for the first time i reach to Kelantan.. tenkiu Hanbal and Amin :)
for all memories u guys give ;D

Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati

Vacation - THEM


Assalamualaikum . . .

hey peeps, we met again, akhirnya kn?? haha ;D
btw, ever since cuti khas hari tu, aku da x update blog ni.. bukan xde cerita, tapi xde masa..

so, here, some of memories i gain during the holidays (mmg holidays btol la kami-kami ni)

VENUE?
Sri Iskandar - Cameron Highland - Rwang

PEEPS??
mr.Al-Amin, mr.Hanbal, miss.Ella, miss.Zati and me!

DATE?
26 - 27 May 2012



so, getting ideas da kan? Mana kitorg g this time.. Good..!
on 24th, aku and Diana, g amek gadis2 2 org tu at Medan Gopeng, yla disebabkan in Kedah, cuti JUMAAT and SABTU, so dorg dtg early.. menginap la di A1107.. on Friday, kitorg rent a car sbb nk anta Hanan and nk tlg adik Ella skali.. sempat jugak la, ke JJ Ipoh and JJ 18 ;D teheeeee

blek mlm tu, bsuh baju, packing2, siap sbb esoknya mereka, para jejaka dtg amek..
zhor kot x silap time tu, dorg pun smpai.. aku la penyumbang share pling byk dlm bonet kereta..
i've warning them earlier tht my stuff is lots!! Luggage, Lappy, Make-up bag + mr.GIRAFF

after they fetch us, then singgah di KFC mengisi perut, afterward bru shoot cameroon..

all this was Ella's idea, di support by me and Zati,  

ditaja by Amin and Hanbal ;D

kitorg ikot route Simpang Pulai, so not so pening2 la kan like Tapah route tu..
but yet, Zati masih jugak pening ikot situ, ikot Tapah lgi la teruk.. grrrrr

the hotel was booked earlier by Amin and Hanbal, sbb peak hour kn? Cuti Sekola + Weekend
tengs korg, syg korg.. muahmuah!!

COOL POINT HOTEL - bole la, puas hati.. who need air-cond and fan when u in cameron =.="
we got larger room than the guys sbb dorg stay dua, kitorg 3.. gahaha.. x mintak, tp dapat, alhamdulillah ;D

after check-in and prayed asar, kitorg lepak2 jap before heading to psr mlm ;D

panjangnya aku cite.. jgn kata korg yg baca, aku yg type ni pon bosan..
jap2, cikit lg.. hahahaha...
ptg tu, after asar tp lewat cikit, kitorg g PASAR MALAM BRINCHANG!!
(sorry, got no pix sbb to crowded, so aku pening)

thus, disebabkan aku ni x da sakit, lepas dorg beli itu dan ini, kitorg went bck to Tanah Rata, makan2..
lepas Amin anta aku blek bilik, dia kua dgn Ella and Zati, and Hanbal jln2 sorg2.. so mmg aku ditinggalkan =.=" (smpai hti korg, touching!)

amboii, suke bebeno deme ni ye.. aku kesorangan dlm bilik..

siap buat photoshot lagi hah!!


aku pn x sdr pkul brape dorg blek, tp mmg aku org first tido sbb aku sakit..
mlm berlalu, kami ZZZZzzz..


esoknya, bangun Subuh, nk bsuh muka, bapak gile sjuk air dia!!!!
ella and zati da selubung, jd ulat gonggok.. hahahahaha... 

but before that, sempat lagi la dorg ni bergambar.. knpe aku xde?? sbb aku x sehat pagi tuh, akibat mkn breakfast (da taw diri xleh breakfast, nk jgk telan, ha, pdn muke aku)


muke hepi 1

muke hepi 2

   
 
ni la PENAJA kitorg ;D


arrived!!
 
first thing first, TOILET!! x than da ni =.=

waffle dia sumpah sedap!! im not lying u lah!

see! muke2 satisfied! especially aku!!

ni pon, hepi sungguh dpt dtg sini kn ;D

lepas dpt coklat, aku mmg hyper ;D
ella, motif?? promote muffin kah??



kanak2 riang yg terlepas at cameroon


            
hasil penjajahan kitorg at Rajuu Straberry Farm ;D
Burpppppp!

Selepas perut diisi dgn mknan berasaskan stroberri, kitorg g.. errrrr.. aku pn x taw la ape nme tmpt ni..
tp x jauh pon dari rajuu farm ni, trun je, jln kaki sikit da smpai.. mcm pasar jugak la..

nmpk x? nmpk x? kebesaran perut di situ yg terlupa nk cover.. grrrr~

see, kitorg jalan menuruni bukit ni....
smpai je at pasar, aku borong keledek (as being told by mama) and strawberry too~~

mereka?? ni ha dorg buat!

best kn??

tiup kak, jgn x tiup..

Aku?? aku da jln depan x silap aku..
sbb aku da penat hbes nafas tiup bubbles at tmn lyg2, so aku bg chance at dorg plk.. ;D

then, kitorg get bck to car, and nk gerak to next pitstop!!
KEA FARM (btol ke aku eja ni?)

sorry, mulut i full!! hakhak


 ok, move to kea farm.. ade cendawan lah at situ!!!!

colorful!!!!  

aku da macam doktor pengkaji cendawan dah tu!!

At sini, aku borong tea strawberry, same goes with ella and zati..
cik Bal brong strawberry (mmg dia la pnyumbang utama keharuman stroberi dlm kreta tu)

ni last kitorg visit, then isi minyak and shoot home :)

melalui jalan TAPAH.. chiannn zati and ella...

before sampai Ringlet, ella da bye-bye dulu la... while zati still bertahan.. sehingga satu thap.. muka da x bermaya.. and she fell asleep.. 

aku?? sesungguhnya aku mmg pelik.. aku ok je.. cume bile jln da normal straight aku mula la nk mbuk knderaan =.=" (ye ye aku pelik, aku taw)


while in the car, way back home . . . .

comeyl x kami???

bajet artis kn..


maaf, gmba mereka xde while taking picture in the car sbb dorg da bye-bye..
tinggal aku sorg je yg pelik at belakang.. hahaha ;D



smpainya di Rwg, we had dinner at Orchid Bistro at JJ Rwg ;D

amin, awk tunjuk gune jari mana tu huh??
eh zati, ko senyum je ke tgok menu??

bile perut da kenyang, mula la nk menggile :)

nak upload bebanyak gamba, tp gamba pun xleh nk trnsfer.. grrr.. the rest tu buat simpanan je la..
but seriuosly, mmg we are having so much fun! being treat like a PRINCEZZ

tenkiu so much to Hanbal and Amin for ur kindness!!



"setiap pertemuan pasti ade perpisahan kn? itu part yg sedih.. tapi, kenangan dan saat2 indah bersama bkn shaja tersimpan dlm memori phone and external hard disk, tp tersimpan dlm ingatan.. insyaAllah, ukhuwah yg terjalin takkan pernah ptus selagi diri masih bernafas.."

p/s: takkan lupa all the moments we had during the weekend!!



Kalau SUKE, tekan la LIKE ye ^^ by: eRnyHaYati